Is dit het moment om Bitcoin te kopen?

0 Shares
0
0
0

De cryptovaluta’s, met als meest bekende voorbeeld Bitcoin, blijven onverminderd populair onder beleggers en fans van cryptomunten.

De prijzen van minder bekende cryptomunten kunnen nu eenmaal binnen een uur flink fluctueren. Echter ervaren de meer gevestigde cryptovaluta, zoals de marktleider Bitcoin en haar runner-up Ethereum, ook hun eigen aandeel van volatiliteit, maar hebben die in ieder geval nog een groter trackrecord van waardestijging in de loop van de tijd om te bewijzen dat het ook anders kan.

Een bullrun van 700%!

Zo kan Bitcoin keihard aantonen dat het na een bullrun van een jaar meer dan 700% in waarde steeg om in april van dit jaar voor meer dan 64.000 dollar te verhandelen. Maar na de algehele cryptomarkt dip die in mei volgde, zijn de Bitcoin en vele andere digitale munten weer flink in waarde gekelderd, met enkele uitzonderingen nagelaten. De Bitcoin bungelt nu ongeveer op de 33.000 dollar, wat nog steeds véél meer is dan de waarde van een jaar terug. 

Heeft het nu dan nog wel zin om in Bitcoin te investeren?

Zoals bij elke investering, is het van groot belang om eerst goed onderzoek te doen en te begrijpen waar je dan precies aan begint. Zorg er hierbij in ieder geval voor dat jij deze Bitcoin investeringen jouw andere doelen, zoals belangrijke dagelijkse uitgaven, niet in de weg laat staan. Bitcoin kopen kan erg interessant zijn, maar win altijd eerst advies in.

De financiële experts raden in eerste instantie aan om jouw crypto-investeringen op minder dan 5% van jouw beleggingsportfolio te houden, maar de echte cryptoliefhebbers denken daar heel anders over.


Een stijging van bijna 30.000% in 8 jaar tijd!

Sinds de oprichting in 2009 is Bitcoin het afgelopen decennium exponentieel in waarde gestegen. Zo steeg de waarde van Bitcoin van eind 2013 tot juni 2021 met een ongelooflijk percentage van bijna 30.000%! Het wordt als een activa voor een langetermijnopslag van waarde, dan ook niet voor niets als ‘digitaal goud’ omschreven.

Sommige analisten beweren dat de waarde van Bitcoin en andere cryptomunten nog veel meer zou kunnen stijgen naarmate de crypto’s en de blockchain technologie die hen aandrijft steeds meer mainstream worden en nog veel meer in het dagelijkse leven van mensen geïntegreerd worden. Iets wat op dit moment in een zeer hoog tempo al gebeurt.

Wederom een lucratieve investering!

Aangezien de prijs van Bitcoin op dit moment relatief laag staat ten opzichte van haar recordprijs eerder dit jaar, kan het investeren in deze populaire crypto heel verleidelijk zijn. Want wanneer de prijs van Bitcoin binnenkort weer omhoog schiet, iets wat vele Bitcoin liefhebbers, speculanten en voorspellers met hun analyses denken, dan kan het wederom een lucratieve investering zijn!

Je moet echter altijd voorzichtig zijn, want het welbekende en afgezaagde gezegde ‘resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst’ gaat uiteraard ook op voor onze beroemde en beruchte Bitcoin.

Op naar de nieuwe Bitcoin bullrun!

Zolang de spaarrente nul of zelfs negatief is, dan is jouw geld beleggen één van de beste manieren om vermogen op te bouwen. Dus hopen we dan maar liever op nog een bullrun met wederom een waardestijging van 700% voor Bitcoin in de komende 12 maanden. En mocht dit nou per ongeluk twee of drie jaar duren, dan hebben we daar ook niet zoveel problemen mee!

0 Shares
You May Also Like

Neemt Amazon MGM over?

James Bond, The Handmaid’s Tale, Rocky, Stargate, Robocop, Legally Blonde, Vikings, een historische catalogus van films van vele…
Read More